Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Jautā mums: +371 67225555
0
Jūsu favorītu sarakstā nav pievienots neviens objekts
Jūsu favorītu saraksts 0 objekti -/s

/mēn.

Nekustamo īpašumu uzņēmums “VESTABALT”, investējot vairāk kā 4 miljonus eiro, 2017. gadā uzsāka darbus pie jūgendstila ēkas Ausekļa ielā 14 restaurācijas. Restaurācijas darbu rezultātā Ausekļa ielas 14 namīpašums ir rekonstruēts, pārbūvējot to par luksus dzīvojamo namu ar 16 dzīvokļiem, 2 penthouse tipa apartamentiem ēkas sestajā stāvā un 4 komerctelpām ēkas pirmajā stāvā. 

Ausekļa iela 14 ir Valsts nozīmes Kultūras piemineklis un Latviešu slavenā arhitekta  Konstantīna Pēkšēna (1859-1928) projektētais vēlīnā jūgendstila īres nams ar fasādē nolasāmām neoklasicisma iezīmēm. Fasāžu kompozīciju vertikalitāte, dekoratīvie rotājumi augšstāvos, ēku raksturojošais noapaļotais stūris un izvirzītā vainagojošā dzega šo namu padara īpašu un atpazīstamu apkaimes apbūves kontekstā. 

Šis nams ir pazīstams, jo tā vēsturisko īpašnieku vidū bija slavenā Rudzīšu ģimene, kura ir Amerikas latviešu laikraksta “Laiks” dibinātāja un izdevēja. Ēkas fasādi grezno piemiņas zīme par godu Helmāram Rudzītim. 

Ausekļa ielas 14 atbildīgā pārdošanas speciāliste Irina Jermolajeva stāsta: “Ausekļa ielas 14 projekta vērtība ir ēkas atrašanās vieta, vēsturiskās aura, parku, Vecrīgas un labāko restorānu tuvums, izcilā infrastruktūra. Unikāls ir pats ēkas novietojums tieši uz Ausekļa un Vidus ielas stūra, kas nodrošina teicamu izsauļojumu ikkatrā no dzīvokļiem“.

Ausekļa ielas 14 projekts ir viens no retajiem realizētajiem rekonstrukcijas projektiem Rīgas vēsturiskajā centrā, kur celtniecības darbu rezultātā ir nomainītas visas ēkas nesošās konstrukcijas, izbūvētas jaunas modernākās inženierkomunikācijas, uzstādīti divi jauni lifti, vienlaicīgi restaurējot vēsturiskās ēkas detaļas, jūgendstila dekorus un atjaunojot ēkas grezno fasādi. Rekonstrukcijas projekts izstrādāts un realizēts sadarbībā ar arhitektu biroju “KROKS”, arhitekti Ditu Lapiņu un Ināru Cini, kurām ir bagātīga pieredze tieši ēku restaurācijā. 

Visi dzīvokļi tiek piedāvāti ar pilnu iekšējo apdari, kas ir veidota apvienojot vēsturiskās ēkas detaļas ar elegantiem un mūsdienīgiem apdares risinājumiem, izmantojot labākos apdares materiālus. Grīdas klāj augstvērtīgi ozolkoka dēļi – Amber Wood, istabās ir restaurēti un atveidoti oriģinālie griestu dekori un ieloces, sienas ir klātas ar dizaina tapetēm un augstvērtīgu dekoratīvo krāsojumu. Sanmezglos ir uzstādītas luksus klases ražotāju Vispool, Globo, Nicolazzi, Hansgrohe santehnika un aprīkojums. Dzīvokļa interjeru papildina restaurētās vēsturiskās koka pildiņu iekšdurvis, griestu dekori, atjaunotie čuguna radiatori, pēc analoga izgatavotie futerlogi. 

Katrs no Ausekļa ielas 14 dzīvokļiem ir ar pārdomātu plānojumu, paredzot vietas iebūvētajiem skapjiem, garderobēm, saimniecības telpām. Visiem dzīvokļiem ir balkons vai franču balkons, kas kopā ar ēkas augstajiem griestiem un greznajiem jūgendstila dekoriem rada elegantu, elitāru noskaņu dzīvokļos.

Ausekļa ielas 14 projekta rekonstrukcijas ietvaros tika pārbūvēts ēkas 6. stāvs, izveidojot ēkas pēdējā stāvā penthouse tipa dzīvokļus ar terasēm, ziemas dārziem. Griestu augstums šajos dzīvokļos ir četri metri.

Mums ir divi penthouse tipa dzīvokļi,” Irina Jermolajeva iepazīstina žurnālu m2 un portālu varianti.lv ar tiem piedāvājumiem, kas atrodas  Ausekļa ielā 14. “Tie ir ekskluzīvi šī projekta piedāvājumi. To platība ir 191 un 252 kvadrātmetri, ar balkoniem un plašām terasēm. Vēl viens šī mājokļa elements, kas ir pelnījis, lai to īpaši pieminētu, ir franču balkonu norobežojošais stikls. Tam ir unikāls ornaments, kas nakts laikā tiek izgaismots un kas veiksmīgi papildina ēkas fasādi un piešķir dzīvokļiem unikālu raksturu“. 

Ausekļa ielas kāpņu telpās ir atjaunoti greznie griestu rotājumi un dekori, kāpņu laukumos restaurētas flīzes, interjers ir papildināts ar grezniem ozolkoka paneļiem, spoguļiem, sienu gleznojumiem. Ir restaurētas autentiskās ieejas durvis dzīvokļos. 

Ausekļa ielas 14 namīpašumam ir labiekārtots, slēdzams iekšpagalms, kur ir izveidotas īpašas atpūtas zonas mājas iedzīvotājiem, velo novietnes un apstādījumi.

Ausekļa ielas 14 projektā ir pieejami dzīvokļi platībā no 66 m2 līdz 158 m2, pēdējā stāva penthouse apartamenti ir ar 2 un 3 guļamistabām, platībās 191m2 un 252m2, kā arī ar plašām jumta terasēm un panorāmas logiem līdz grīdai, ar skatu uz Rīgas panorāmu un jumta korēm.

Renovētajā Ausekļa ielas 14 namīpašumā ir pieejamas četras komerctelpas platībās no 44 m2 līdz 139 m2. Visās komerctelpās ir uzstādīti plaši skatlogi, kas paver lielisku iespēju jaunu klientu piesaistei un sevis prezentēšanai garāmgājējiem. Viena no pievienotajām vērtībām ir tā, ka nams atrodas Ausekļa un Vidus ielas krustojumā, kas ļauj ērti piebraukt pie komerctelpām, bet klientu ērtībām automašīnas iespējams novietot pie paša nama uz Ausekļa un Vidus ielām. Renovējot šo namu, ir padomāts par vides pieejamību komerctelpām, tāpēc visas ieejas komerctelpās ir ielas līmenī. Uz Vidus un Ausekļa ielām iespējams izvietot vasaras terases. Komerctelpas Ausekļa ielā 14 ir piemērotas skaistumkopšanas salonam, vīna veikalam, kafejnīcai, mākslas galerijas izveidošanai, dizaina studijai.

Mūsdienās klusā centra apkaime ir pārtapusi par luksus klases uzņēmējdarbības un dzīvojamo rajonu un attīstība turpinās. Kā spilgts piemērs tam ir Ausekļa ielā pretim Rīgas vecākajam parkam – Viesturdārzam pabeigtā jaunās “A22” viesnīcas celtniecība, kur tiks atvērts arī restorāns “John” un bārs “Cabinet”. Tai blakus ir izveidota Restorānu servisa skola un restorāns “Ferma”, ir atvērtas mākslas galerijas un dizaina saloni. Blakus Ausekļa ielai 14 ir izveidots itāļu virtuves restorāns “Portofino”, kā arī tieši pretim ir uzsākta īres nama renovācija, kur drīzumā tiks izveidots vīna veikals un restorāns.

Ausekļa ielas 14 klients ir maksātspējīgs, izglītots, ekonomiski aktīvs un garīgi bagāts. Tas ir motivēts pircējs, kuram ir augstākas prasības pēc dzīves stila, kvalitātes, servisa un apkalpošanas stila. Ausekļa ielas 14 projekts ir īpašs ar savu stāstu, vēsturisko auru un daudz lielākām, mazākām detaļām par kurām visa projekta realizācijas periodā ir domājuši attīstītāji, arhitekti, interjeristi. Ausekļa ielas 14 projekts nav domāts visiem, Ausekļa ielas 14 projekts ir domāts inteliģentiem, izglītotiem pircējiem, kuri jūt un domā ar sirdi, novērtē un pamana detaļas un spēj atšķirt ilgtermiņa unikālas vērtības. 

Ausekļa ielas 14 pirmā dzīvokļa pircēja, kas rezervēja dzīvokli jau būvniecības stadijā, uzsver: “Šis projekts ar savu stāstu un kopējo sajūtu, kas rodas ienākot ēkā atšķir Ausekļa ielas 14 namu no daudziem citiem. Es jau vairākus gadus kolekcionēju mākslas priekšmetus un arī dzīvokli šajā projektā uztveru kā ilgtermiņa ieguldījumu un papildinājumu manai mākslas darbu kolekcijai“.

Cenas projektā ir sākot no 3200 eur/m2. Projekts tiek realizēts sadarbībā ar “Citadeles banku”, interjera un dizaina salonu “MC2”.     

Šobrīd ir uzsākta dzīvokļu pārdošana un tuvāko nedēļu laikā tiks parakstīti pirkuma līgumi jau ar pirmajiem trīs Ausekļa ielas 14 dzīvokļu pircējiem. 

Nekustamo īpašumu kompānijai “VESTABALT” ir 28 gadu pieredze nekustamo īpašumu jomā. “VESTABALT” iepriekš ir veiksmīgi realizējusi tādus dzīvojamo namu attīstības un restaurācijas projektus kā Stabu iela 92, Elizabetes iela 19, Antonijas iela 24, Antonijas iela 12, u.c. 

Kontaktpersona: Irina Jermolajeva. E-pasts: irina@vestabalt.lv, tālrunis: 28600251. Vairāk informācija šeit

Atpakaļ
Iepriekšējais raksts

Aizvien lielākam pircēju skaitam, iegādājoties privātmāju, ir svarīgs ūdens tuvums

Nākamais raksts

AUSEKĻA 14 - projekts ar savu īpašo raksturu un šarmu