Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Jautā mums: +371 67225555
0
Jūsu favorītu sarakstā nav pievienots neviens objekts
Jūsu favorītu saraksts 0 objekti -/s

/mēn.

Arvien popululārāki kļūst townhouse un LOFT tipa dzīvokļi, kas izvietoti bijušajās ražotņu ēkās, kā arī citos komercobjektos. Četru “townhouse” tipa dzīvokļu nams izveidots bijušajā Zviedru vates fabrikas ēkā Mūrnieku ielā 12A. Ēkas pirmsākumos – 1900. gadā, šī ēka celta policijas iecirkņa vajadzībām, vēlāk nams pārtapis par Adventistu draudzes lūgšanu namu. Vēlāk tajā sāka darboties tekstila fabrika ar nosaukumu Zviedru vates fabrika. 

Šodien, Zviedru vates fabrika atdzimst jaunā veidolā – kā neliela industriālās arhitektūras pērle strauji augošajā Koka Rīgas rajonā. Projekts atrodas Koka Rīgas rajona pašā sirdī, uz pilnībā atjaunotas vēsturiskās Mūrnieku ielas.

Unikālā projekta ietvaros fabrikas ēka kapitāli pārbūvēta, saglabājot masīvās ārsienas 50 cm biezumā, kas siltinātas un uz kā bāzes izveidota ventilējama vēsturisko ķieģeļu fasāde.

Zviedru vates fabrika iekļaujas kopējā ansamblī ar koka fasādes ēku Mūrnieku ielā 12, kopā veidojot neatņemamu un atmiņā paliekoši daļu no Koka Rīgas rajona. Projekta attīstītāja “Plio” veiktie koka ēkas fasādes rekonstrukcijas darbi 2017. gadā saņēmuši Latvijas Būvniecības Gada Balvas atzinību.

Vestabalt aicina arī citus attīstītājus izskatīt rekonstrukcijas iespējas vecām ražotnēm un komercobjektiem, tādejādi piešķirot otru elpu vēsturiskiem īpašumiem. 

Vairāk informāciju par “town house” tipa dzīvokļu piedāvājumu meklē šeit.

 

Atpakaļ
Iepriekšējais raksts

J5 SPECIĀLAIS PIEDĀVĀJUMS līdz 15.06.2019.

Nākamais raksts

Komerctelpas veiksmīgam biznesam Ausekļa ielā 14