Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Jautā mums: +371 67225555
0
Jūsu favorītu sarakstā nav pievienots neviens objekts
Jūsu favorītu saraksts 0 objekti -/s

/mēn.

Līga Uzkalne, kompānijas Vestabalt valdes locekle:

— Pēdējā laikā ir dzirdētas daudzas sarunas par iespējamu jaunu krīzi Latvijas nekustamā īpašuma tirgū. Vai tad mums pēdējos gados ir bijusi strauja izaugsme? Es acīmredzot to nebūšu pamanījusi. Tikai luksus segmentā 2012.-2015.gadā bija vērojams darījumu un cenu brīžiem nepamatots pieaugums, kas pēc termiņuzturēšanas atļauju un Imigrācijas politikas izmaiņām piedzīvoja strauju kritumu. Šodien lielākā daļa no bankām ir veiksmīgi realizējušas savus stresa aktīvus. Aizdevumi vietējiem iedzīvotājiem pēdējos 5-6 gados tiek izsniegti ļoti piesardzīgi un galvenokārt rūpīgi izvērtējot tieši pircēju ienākumu līmeni un objektīvi skatoties uz īpašumu iegādes cenām. Atšķirībā no 2006. un 2007. buma gadiem arī paši pircēji ir kļuvuši daudz piesardzīgāki, daudz ilgāks un pārdomātāks ir kļuvis īpašumu iegādes process. Jāmin arī tas, ka ir mainījušies kritēriji kā pircēji izvēlas dzīvokļus un līdz ar to būtiski mainījušies ir galvenie principi, kā pašreiz tiek attīstīti jaunie projekti. Svarīgākā ir dzīvokļa funkcionalitāte, kvalitāte, apkārtējā infrastruktūra, klienti rūpīgi izvērtē arī visus izdevumus, kas nākotnē būs saistīti ar īpašuma uzturēšanu un lēmums iegādāties īpašumu ir izsvērts un klientu finanšu spējām atbilstošs. Būvniecības apjomi Latvijā vēl joprojām nav sasnieguši 2007.gada līmeni. Salīdzinošņi pret 2006.-2007. gadu ievērojami vairāk attīstības projektu tiek finansēti ar privātajām investīcijām, tikai daļēji piesaistot banku kredītus. 
Protams, ka ekonomiskais cikliskums nosaka, ka ik pēc 10-15 gadiem atkal sākas finanšu un ekonomiskā lejupslīde, bet domāju, ka izvērtējot šodienas situāciju Latvijas nekustamā īpašuma tirgū, mēs varam sagaidīt lēnākus izaugsmes tempus vai stagnāciju, bet pamata runāt par krīzi nav.

Atpakaļ
Iepriekšējais raksts

Sākas dzīvokļu iepriekšpārdošana elitārajā dzīvojamā namā Ausekļa ielā 14

Nākamais raksts

Uzņēmēju novēlējums Ziemassvētkos: Enerģija vairo enerģiju