Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Jautā mums: +371 67225555
0
Jūsu favorītu sarakstā nav pievienots neviens objekts
Jūsu favorītu saraksts 0 objekti -/s

/mēn.

Nekustamā īpašuma attīstītājs AS “Baltic RE Group” no “Orkla Eiendom” iegādājies vēsturisko “Rīgas melnā balzama” un AS “Rīgas raugs” rūpnīcu Pulkveža Brieža ielā 27, Rīgā, informē attīstītāja pārstāvji.

Šajā darījumā pārrunas par darījumu veda SIA “Vestabalt”.

Teritorijā, kuras platība ir vairāk nekā 1,5 hektāru, atrodas vairākas ēkas kopumā 17 000 kvadrātmetru platībā, tostarp īpašumā ir piecstāvu rūpnīcas ēka.

Minētā ēka celta 1847. gadā pēc projekta, kura izstrādē iesaistījās tādi arhitekti kā Gustavs Vinklers, Karls Felsko un Vilhelms Bokslafs. Ēkā Alberts Volfšmits izveidoja “Volfšmita degvīna un rauga fabriku”, un šajā ēkā tika sākta “Rīgas melnā balzama” ražošana.

Pēckara laikā rūpnīca pilnībā pārgāja uz rauga ražošanu, un darbojās visus padomju varas gadus. 2008.gada vasarā rauga ražošana tika pārtraukta un rūpnīca tika slēgta.

“Īpašums ir unikāls ar savu atrašanās vietu un vēsturi un esošo rūpnīcas ēku, ko apvienojot ar modernu piebūvi var izveidot par vienu no elegantākajiem un eksluzīvākajiem multifunkcionālaiem centriem Rīgas centrā. Veicot īpašuma izpēti man Pulkveža Brieža ielas 27 īpašums šķiet ar savu potenciālu līdzīgs Rotermanni kvartālam Tallinnā un esmu patieis gandarīta, ka šo īpašumu iegādājās tieši Baltic Re grupa, kas izcili ir renovējuši jau daudz citus namīpašumus Rīgas centrā”, stāsta Līga Plaude. 

Kopš 2008. gada “Baltic RE Group” iegulda Baltijā, un uzņēmuma darbības modelis paredz vēsturisku ēku iegādi aktīvākajās tirdzniecības ielās un stratēģiski nozīmīgos punktos un šo namu renovācijas darbus, pēc tam iznomājot telpas maksātspējīgiem nomniekiem.

 

 

 

Atpakaļ
Iepriekšējais raksts

Vestabalt stāsts no Mālpils. Lai labais vairo labo.

Nākamais raksts

Vestabalt piedāvā iegādāties, iespējams, skaistākos penthouse dzīvokļus Rīgas vēsturiskajā centrā, Ausekļa ielā 14.