Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Jautā mums: +371 67225555
0
Jūsu favorītu sarakstā nav pievienots neviens objekts
Jūsu favorītu saraksts 0 objekti -/s

/mēn.

Pagājušo Piektdien, 2022. gada 18. martā, Mālpils Muižā norisinājās labdarības koncerts, kur uzstājās pasaules slavenais basbaritonists Egīls Siliņš, izcilais Mārtiņš Zilberts un vakaru vadīja muzikoloģe Liene Jakovļeva.

Visi līdzekļi, kuri tika iegūti no koncerta biļetēm tiks ziedoti uz Mālpili atbraukušajiem Ukraiņu bērniem, kas devušies bēgļu gaitās.

Stāsta Līga Plaude “Tas bija pirms nedēļas, kad šeit Mālpils muižā tikāmies ar mūsu slaveno basketbolistu Aināru Bagatski, kas apstiprināja, ka Ukrainā ir viņam caur basketbola aprindām zināmi vairāki simti bērni, kas dažādu iemeslu dēļ bez vecākiem meklē iespēju izbraukt no Ukrainas. Pirmie autobusi ar bērniem no Ukrainas jau bija nogādāti drošībā Valkā un Valmierā. Ir zināmi simtiem bērni Harkivā, Hersonā, Sumi, Kramatorskā, kas meklē patvērumu un ir gatavi viena trenera un dažu mammu pavadīti bēgt, ja vien šeit Latvijā ir vieta, kur viņus kāds uzņemtu un pabarotu un būtu izcili, ja netālu būtu basketbola zāle, lai mazie basketbolisti varētu turpināt trenēties”.

Mālpilī ir divas basketbola zāles un kopmītnes, kas bija paredzētas Ukrainas bēgļu uzņemšanai un saprotot, ka ir jāatsaucas Ilzes Bagatskas jautājumam par vēl citām atbilstošām vietām Latvijā bērnu uzņemšanai, apņēmos ēdināšanu un visu pārējo sākumam nepieciešamo nodrošināt no Mālpils muižas un privāto atbalstītāju puses.

Tajā brīdi bija daudz jautājumu un mazāk atbilžu.

Vietējā pašvaldība kopmītnes bija rezervējusi Ukrainas bēgļiem-ģimenēm, bet vienojāmies par to, ka atbraukušajiem Ukraiņu bērniem būs iespēja izmantot klases tukšajā tehnikuma ēkā, kas uz to brīdi bija vai nu tukšas vai pilnas ar skolas galdiem un krēsliem. Uzņēmāmies telpas iekārtot pašu spēkiem un pagājušo Svētdien kopā ar Mālpils iedzīvotājiem-brīvprātīgajiem kopā tīrījām pamestās klases, nesām gultas un saklājām kopā 57 gultasvietu bēgļu uzņemšanai. Atsaucība no vietējiem Mālpils iedzīvotājiem bija negaidīti liela un palīgā atnāca daudz varošu, gribēt palīdzēt līdzcilvēku. Liels, liels paldies visiem Mālpils brīvprātīgajiem par palīdzību.

Jau Pirmdien saņēmu apstiprinājumu no Ilzes Bagatskas, ka pirmais autobuss ar bērniem, kuri ir no Harkivas apgabala ir jau ceļā uz Mālpili. Otrdien vakarā pie Mālpils tehnikuma ēkas sagaidīju treneri Janu, kas pēc 8 dienu brauciena bija beidzot nonācis šeit Mālpilī. No mašīnas aizmugures izkāpa viņa četri bērni. Uz trenera mašīnas aizmugurējā stikla ar skoču pielīmēta A4 lapa ar nu jau knapi salasāmu uzrakstu DETJI. Vēl pēc dažām stundām pie Mālpils tehnikuma ēkas piebrauca autobuss ar pārējiem 29 bērniem un viņu mammām.

Bērni, kas tagad ir siltumā, apģērbti un paēduši ir vistiešākais apliecinājums tam, ko var izdarīt 4 dienu laikā, ja vien ir griba un vēlēšanās kopā ar pareizajiem cilvēkiem, kas palīdz un atbalsta.

 

Tagad svarīgi ir palīdzēt atbraukušajiem bērniem pamazām sākt veidot pilnvērtīgu un piepildītu ikdienas dzīvi, kurā pamazām atgrieztos mācības, treniņi. Tam visam ir vajadzīgs vēl ļoti daudz kas.”

Paldies TET, kas nekavējoši noorganizēja interneta pārklājumu klašu telpās, kas ir svarīgi, lai bērni varētu turpināt mācības.  Pateicoties TET un X-Infotech ir sarūpēti arī pirmie  datori bērniem.

Paldies ORKLA Latvija, kas atbalstīja ar operatīvu produktu piegādi.

Paldies stiprajiem Mālpils muižas un Vestabalt kolektīviem, kas palīdzēja ar mēbeļu nešanu, skrūvēšanu, loģistikas organizēšanu.

Paldies visiem privātajiem atbalstītājiem, maniem vecākiem Aldim un Baibai Plaužiem un Siliņa kungam par doto iespēju  notikt šim koncertam”.

Koncerta laikā tika saziedoti EURO 7788,00, kas palīdzēs nākamo nedēļu, mēnešu laikā nodrošināt daļu no visa tālāk nepieciešamā uz Mālpili atbraukušajiem Ukraiņu bērniem.

 

 

 

 

 

Atpakaļ
Iepriekšējais raksts

VESTABALT SKAIDRO

Nākamais raksts

Baltic RE Group sadarbībā ar Vestabalt iegādājusies kādreizējā “Rīgas melnā balzama” un “Rīgas Rauga” rūpnīcas ēku