Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Jautā mums: +371 67225555
0
Jūsu favorītu sarakstā nav pievienots neviens objekts
Jūsu favorītu saraksts 0 objekti -/s

/mēn.

Rīgas centra nekustamo īpašumu tirgū, 2018. gada 1.pusgadā ir attīstījies nevienmērīgi. Joprojām saglabājās 2017. gadā novērotā tendence – pieaug darījumu skaits jaunajos projektos Rīgas centrā un mikrorajonos, salīdzinot ar pirmskara un padomju gados celtās dzīvokļu ēkās. Tāpat novērots stabils – 3,1%, vidējās cenas pieaugums Rīgas centra dzīvokļiem, jo sevišķi renovētās pilsētas centra ēkās – 3,5 % un jaunajos projektos – 3,4 %. 2018. gada pirmajos sešos mēnešos no kopā reģistrētiem vairāk kā 800 darījumiem, 179 (22%) ir veikti tieši jaunajos projektos, jeb ēkās, kas nodotas ekspluatācijā pēc 2013.gada, tai skaitā renovētās ēkās. Šī gada ekonomikas izaugsmes prognozes liecina, ka nekustamo īpašumu tirgus turpinās attīstīties kā 2017. gadā, un neraugoties uz dažādiem tirgu negatīvi ietekmējošiem faktoriem gaidāmais cenu pieaugums ir prognozējams ap 7% – 8 % gada ietvaros.

Kā negatīvs, tirgu ietekmējošs faktors jāmin, ABLV bankas likvidācijas procesa uzsākšana, kā rezultātā būtiski tika ietekmēta visu Latvijā strādājošo kredītiestāžu darbība un uzticība tām, no klientu puses, kā arī tika apturēti vairāki nekustamo īpašumu attīstības projekti pilsētas centrā, kurus bija finansējusi ABLV banka. Vairāku ārvalstu investoru attieksme pret Latviju kopumā strauji mainījās un tika apturēti vairāki lieli investīciju un attīstības projekti. Vairāki ārvalstu investori apturēja papildus līdzekļu investēšanu iepriekš uzsāktajos projektos un uz šo brīdi tie tiek piedāvāti uz pārdošanu.

Tā kā Rīgas pilsētas centrā tiek renovētas arvien vairāk dzīvojamās ēkas un dzīvojamā fonda kvalitāte pilsētas centrā uzlabojās, no pircēju arī ir novērojama pastiprināta interese tieši par dzīvokļiem pilsētas centrālajā daļā. Izvēloties īpašumu, klienti pievērš pastiprinātu uzmanību zemes īpašumtiesībām, ēkas tehniskajam stāvoklim, apkārtnes infrastruktūrai, tāpat arī ēkas labiekārtojuma līmenim – lifts, autostāvvietas, noliktavas, labiekārtots iekšpagalms, bet mazāk vērtē ēkas atrašanās vietu. Turpina attīstīties pieprasījums no privātajiem investoriem pēc laba plānojuma dzīvokļiem Rīgas centrā, kas tālāk tiek piedāvāti kā īstermiņa tā arī ilgtermiņa īrei.

Rīgas centra mājokļu tirgus apskats

Atpakaļ
Iepriekšējais raksts

Tendences un izaicinājumi nekustamā īpašuma tirgū 2018

Nākamais raksts

Pagājušo nedēļ 21. septembrī Ausekļa ielā 14 tika svinīgā gaisotnē svinēti spāru svētki